vrijdag 29 november 2013

Wafels van oma uit België


Wat een nostalgie is dit! Vroeger kon ik mezelf hier rond aan eten. Dit brengt zoveel jeugdherrineringen bij me boven, heerlijk! Tegenwoordig koop je bij de Blokker of zo'n winkel voor een habbekrats een wafelijzer en kun je net als vroeger als je moeder of oma aan de slag met deze wafels.
Met een bolletje vanilleijs wat er op ligt te smelten als ze nog warm zijn, warme chocoladesaus en verse aardbeien kun je mij helemaal wegdragen.

Zalig! Ik hoop dat je net zo geniet als dat ik altijd doe van dit recept.

Ingrediënten:

4 eieren
250 gram bloem
1 eetlepel suiker
1 zakje gist
200 ml water
300 ml melk
100 gram boter


Aantal wafels: 18


Splits de 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het bloembeslag. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter. Meng dit ook door het bloembeslag. Klop 4 eiwitten stijf. Schep dit voorzichtig door het beslag. Laat het beslag een uur rusten met een doek over de kom. Bak de wafels in het wafelijzer.

Serveer met onder andere poedersuiker, jam, chocoladesaus, vruchten en slagroom.

Maak er zelf een feestje van op je bord. Smul ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten